VIJESTI

Radionice u Odgojnim zavodima u Požegi i Turopolju

2/3/2023

Status M, u petak 24.2. i subotu 25.2., u okviru projekta X-MEN “Maskulinitet, empatija, nenasilje” zapoečo je provođenje radionica s mladićima u Odgojnom zavoduTuropolje i djevojkama u Odgojnom zavodu Požega.
Radionice će se održavati svaki drugi petak za djevojčice i svaku drugu subotu za mladiće.

U uvodnoj radionici voditelji_ce i mladi su se upoznali, definirali svoja očekivanja i potrebe te dogovorili o radu unutar grupe.
U aktivnosti Korak naprijed, putem sociometrije i primjenom prihodramskih tehnika, mladi su podijelili nešto više o sebi i bolje se upoznali s ostalim članovima grupe, ali i voditeljima.
U aktivnosti Stablo očekivanja i potreba, mladi su u parovima razgovarali i napisali koja očekivanja imaju od radionica te o kojim temama bi željeli razgovarati, također su artikulirali svoje potrebe unutar grupe, koje je moguće ostvariti obzirom na pravila institucija. Dogovorom o radu mladi su raspravljali i glasali za pravila grupe koja uključuju nenasilnu komunikaciju, povjerljivost, poštivanje različitih mišljenja, ali i osiguravanje zadovoljenja potreba koje su mladi naveli u prethodnoj aktivnosti.
Zatim, u aktivnosti Šarene stolice, mladi su podijelili koje aktivnosti vole raditi te koji aspekti umjetnosti su im najbliži i najdraži.

—–

Aktivnosti projekta X-MEN financirane su programom Europske Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme, (CERV).