Budi muško

Projekt “Budi muško” ima za cilj unaprijediti kapacitete pet uključenih organizacija za kvalitetno provođenje rada s djecom i mladima u području mentalnog zdravlja.

Projekt će doprinijeti smanjenju pojavnosti problema mentalnog zdravlja kod djece i mladih te unaprijediti njihovu kvalitetu života.

Kroz intenzivne programe osposobljavanja u području rada s mladima, uživo i online, te koordinacije volontera_ki, u prvom dijelu projekta osnažit će se preko 30 zaposlenika_ca i volontera_ka uključenih organizacija. Također, izradit će se komunikacijski planovi za sve organizacije uključene u projekt, četiri volonterska programa te didaktički materijal za rad s mladima na temi mentalnog zdravlja.

U drugom dijelu projekta, osnaženi zaposlenici_ce i volonteri_ke započet će direktan edukativni rad s djecom i mladima u lokalnim zajednicama na temu brige za mentalno zdravlje koristeći rodno-transformativni pristup. Kao rezultat ovih edukacija, mladi će osmisliti i snimiti niz podcasta, dok će djeca sudjelovati u osmišljavanju i izvedbi kazališne predstave. Po završetku edukativnih aktivnosti, djeca i mladi sudjelovat će programima iskustvenog učenja u prirodi.

 

CILJEVI PROJEKTA

— Unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva za kvalitetno provođenje rada s djecom i mladima u području mentalnog zdravlja.

 

O PROJEKTU 

Trajanje: 25.4.2022. – 25.10.2023.
Nositelj projekta: Status M
Partneri: Zagrebačko psihološko društvo, BoliMe, Outward Bound Croatia, Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota – IKS
Financijska potpora: Europska unija kroz Europski socijalni fond (499.583,39 KN)