VIJESTI

Karte pričalice – alat za rad s mladima na temi mentalnog zdravlja!

25/9/2023

Izradili smo karte pričalice u suradnji s partnerima iz Zagrebačkog psihološkog društva.

Karte su namijenjene osobama koje rade s mladima, u udrugama, organizacijama, školskim okruženjima i drugo, a žele s mladim osobama razgovarati o temi mentalnog zdravlja. Podijeljene su u četiri kategorije: Emocije, Misli, Tijelo i Ponašanje, jer se naše funkcioniranje može podijeliti na ta četiri područja. Uz ove kategorije, tu su i Karte za započinjanje razgovora, sa zadacima i pitanjima, koje vam mogu pomoći u korištenju karata.

Kombiniranjem karata iz različitih kategorija možete u radu s mladima proći situacije koje su za njih emocionalno značajne i pomoći im da osvijeste i povežu svoje misli, emocije, tjelesne senzacije i postojeće strategije suočavanja te, ako je potrebno, usvoje nove, korisnije strategije. Također, karte mogu pomoći u psihoedukaciji o pojedinim emocijama ili uznemirujućim mislima.

Karte su u cijelosti dostupne za preuzimanje i korištenje na sljedećim poveznicama:

Upute
Misli
Emocije
Tijelo
Ponašanje
Započinjanje razgovora

Karte su izrađene unutar projekta Budi muško (UP. 04.2.1.11.0115) koji je imao za cilj unaprijediti kapacitete pet uključenih organizacija (Status M, BoliMe, Outward Bound Croatia, Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota – IKS, Zagrebačko psihološko društvo) za kvalitetno provođenje rada s djecom i mladima u području mentalnog zdravlja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.

Sadržaj Karata pričalica isključiva je odgovornost Statusa M i Zagrebačkog psihološkog društva.