VIJESTI

Kreativan rad u potresno pogođenom području

24/10/2023

U sklopu projekta Budi muško s partnerima_icama iz organizacije BoliMe – Podrška mentalnom zdravlju mladih, tijekom rujna i studenog proveli smo cikluse kreativnih radionica u Osnovnoj školi Budaševo – Topolovac – Gušće.

Ciklusi radionica su se temeljili na preventivnom Programu Y – Mladi – Inovativni pristupi prevenciji rodno uvjetovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova mladića i djevojaka kojeg je verificiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Učenici su tijekom ciklusa naučili više o raznim temama vezanim za mentalno zdravlje poput izražavanja osjećaja, brige o sebi, ljubavnih odnosa, brige za druge i odnosa moći u društvu. Uz to s njima se radilo na kreativnom izražavanju osjećaja i tehnikama brige o vlastitom mentalnom zdravlju. Na kraju ciklusa učenici_ce su prezentirali_e usvojene tehnike i znanja završnim izvedbama.

Projekt „Budi muško“ (UP.04.2.1.11.0115) provodi Status M s partnerima: Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Zagrebačko psihološko društvo, BoliMe – Podrška mentalnom zdravlju mladih te Hrvatska škola Outward Bound. Projekt je financijski podržan od strane Europske unije kroz Europski socijalni fond u ukupnom iznosu od 499.583,39 kn, a provodi se od travnja 2022. do listopada 2023. godine.