VIJESTI

Početak rada u Športskoj gimnaziji

6/2/2023

U sklopu projekta Budi muško organizirali smo trening na temu brige o mentalnom zdravlju kao Treći modul Programa osposobljavanja za izravni rad s djecom i mladima u području promocije mentalnog zdravlja. Trening se održao 03. i 04. veljače 2023. u Društveno kulturnom centru Udruge IKS u Petrinji.

Tijekom treninga dotaknuli smo se tema: što je to zapravo mentalno zdravlje, kakvo je stanje mentalnog zdravlja mladih u Hrvatskoj, koji čimbenici utječu na mentalno zdravlje, kako prepoznati narušeno mentalno zdravlje, koji su to najčešći problemi mentalnog zdravlja kod mladih, stigmatizacija i etiketiranje, vještine savjetodavnog razgovora, načini brige o sebi i drugima te dostupnost podrške.

Trening su vodile psihologinje Lana Gjurić i Marina Milković ispred Zagrebačkog psihološkog društva, a na njemu su sudjelovali_e članovi_ce, zaposlenici_ce i volonteri_ke organizacija: Zagrebačko psihološko društvo, BoliMe, Outward Bound Croatia, Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota – IKS te Status M.

Ovaj modul kao i prethodna dva provodila su se unutar projekta „Budi muško“ (UP.04.2.1.11.0115) kojeg provodi Status M s partnerima: Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Zagrebačko psihološko društvo, BoliMe – Podrška mentalnom zdravlju mladih te Hrvatska škola Outward Bound. Projekt je financijski podržan od strane Europske unije kroz Europski socijalni fond u ukupnom iznosu od 499.583,39 kn, a provodi se od travnja 2022. do listopada 2023.