VIJESTI

Posjet Zavodu Bob

18/7/2023

Naš tim od 12 stručnjaka_inja, suradnika_ica i volonterki nedavno se vratio iz Ljubljane. U razdoblju od 7. do 12. srpnja, sudjelovali smo u studijskoj posjeti Zavodu Bob. Ovaj posjet nam je omogućio dublji uvid u rad s mladima u Sloveniji.

Tijekom posjete, fokusirali smo se na različite aspekte rada s mladima. Posebno smo istražili teme poput rada s mladima na ulici (street youth work), integracije hip hop kulture u radu s mladima, aktivnosti centra za mlade, pristupe deradikalizaciji mladih i implementaciju protokola za suzbijanje uznemiravanja i zlostavljanja.

Zavod Bob srdačno nas je ugostio, omogućivši nam vrijedne razgovore i razmjenu iskustava s njihovim stručnjacima_kinjama. Ovo iskustvo predstavlja značajan korak u unaprjeđenju naših metoda rada s mladima i širenju naših znanja i vještina.

Naravno, nismo zaboravili ni našu ulogu turista! Slobodno vrijeme iskoristili smo za istraživanje čari Ljubljane te upoznavanje njezinih znamenitosti, što je dodatno obogatilo naše putovanje.

Ova studijska posjeta predstavlja tek početak naše suradnje s Zavodom Bob. Vjerujemo da će naša povezanost i dalje rasti, omogućujući nam stvaranje pozitivnog utjecaja na mlade u našoj zajednici.

Europska unija u okviru Erasmus+ projekta sufinancirala je studijski posjet.