VIJESTI

Održano je osposobljavanje za koordinatore volontera

4/4/2023

Udruga IKS je uspješno organizirala i provela Program osposobljavanja za koordinatore volontera u okviru projekta “Budi muško”. Osposobljavanje se održalo u petak, 31. ožujka 2023. godine u prostorijama Organizacije Status M, Zagreb.

Tijekom osposobljavanja sudionici su: stekli znanja o dokumentaciji koju su obvezni voditi sukladno Zakonu o volonterstvu; proširitili svoje razumijevanje međunarodnog volontiranja i programa Europskih snaga solidarnosti (ESS);  produbili svoje znanje o načinima na koji međunarodni volonteri mogu podržati razvoj organizacija i lokalne zajednice. Na osposobljavanju sudionici su čuli iskustva u koordinaciji volontera tijekom kriznih situacija kao što je to bio nedavni potres u Petrinji. Program osposobljavanja zaključen je produktivnim razgovorom o mogućnostima razvijanja koncepta volonterskog programa unutar matičnih organizacija.

Program je vodila Sabina Stipanec Grgić ispred Udruge za promicanje informatike, kulture i suživota – IKS, a na njemu su sudjelovali_e članovi_ce zaposlenici_ce organizacija: Zagrebačko psihološko društvo, BoliMe, Outward Bound Croatia, Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota – IKS te Status M.

Projekt „Budi muško“ (UP.04.2.1.11.0115) provodi Status M s partnerima: Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Zagrebačko psihološko društvo, BoliMe – Podrška mentalnom zdravlju mladih te Hrvatska škola Outward Bound. Projekt je financijski podržan od strane Europske unije kroz Europski socijalni fond u ukupnom iznosu od 499.583,39 kn, a provodi se od travnja 2022. do listopada 2023. godine.