VIJESTI

Održano još jedno osposobljavanje za stručnjake_inje za rad s mladima

1/4/2024

Status M je nedavno organizirao još jedno osposobljavanje, ovaj put usmjereno prema stručnjacima i stručnjakinjama za rad s mladima s ciljem prevencije nasilja kroz upotrebu rodno transformativnog pristupa. Ovo osposobljavanje održano je uživo u Zagrebu u razdoblju od dva i pol dana, od 26. do 28. ožujka 2024. godine.

Sudionici i sudionice imali su priliku upoznati se s metodama i alatima Programa Y – Mladi – Inovativni pristupi prevenciji rodno uvjetovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova mladića i djevojaka. Ovaj program se fokusira na rješavanje pitanja nasilja, rodne nepravde te praksi štetnih po zdravlje u svakodnevnom životu mladića i djevojaka. Tijekom osposobljavanja, sudionici i sudionice imali su priliku proučiti priručnik za edukatore i edukatorice u srednjim školama i osobe koje rade s mladima.

Na osposobljavanju je sudjelovalo 15 entuzijastičnih i motiviranih stručnjakinja i stručnjaka iz područnih ureda za socijalnu skrb, osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova te centara za pružanje usluga u zajednici.

Osposobljavanje je provedeno unutar projekta Generacija ravnopravnih kojeg financijski podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja.