VIJESTI

Održana su osposobljavanja u projektu X-Men

26/3/2024

Održali smo tri stručna osposobljavanja namijenjenim stručnjacima i stručnjakinjama koji rade s mladima u sukobu sa zakonom. Ova osposobljavanja prikupila su 45 stručnjakinja i 3 stručnjaka. Fokus treninga je bio na rodno transformativnom pristupu u radu s mladima u sukobu sa zakonom. Osposobljavanja su se provela u okviru projekta X-Men.

Prvi trening se održao 29. i 30. siječnja u Termama Tuhelj, drugi 14. i 15. ožujka u Tomislavovom domu, Sljeme te treći koji se održao u Termama Tuhelj 21. i 22. ožujka. Tijekom treninga sudionici_ce su proši_e kroz interaktivne radionice i predavanja, predstavljanje rada s mladima iz odgojnih zavoda, grupne diskusije te simulacije provedbe radionica. Sudionici_e u evaluacijama visoko ocjenjuju osposobljavanja s posebnim naglaskom na kvalitetu izabranih tema teme i prezentaciju sadržaja, primjenjivost sadržaja u praksi kao i samo organizaciju tj. vođenje osposobljavanja.

X-Men – Masculinities, Empathy, Nonviolence, koji se provodi u Portugalu, Španjolskoj i Hrvatskoj, a usmjeren je na promicanje nenasilnih i ravnopravnih maskuliniteta te razvoj strategija za prekid ciklusa nasilja, uključujući rodno uvjetovano nasilje. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije kroz program Građani, ravnopravnost, prava i vrijednosti (CERV).