VIJESTI

Održali smo još jedan edukativni kamp za mlade u Čakovcu

11/3/2024

Održali smo još jedan edukativni kamp za mlade u Čakovcu

Status M je od 1. do 3. ožujka 2024. godine organizirao i proveo još jedan edukativni kamp za mlade u Učeničkom domu Graditeljske škole u Čakovcu.

Ovaj trodnevni kamp okupio je ukupno 18 mladih u dobi od 15 do 17 godina koji su sudjelovali u nizu radionica neformalnog učenja usmjerenih na promišljanje o rodnim normama i stereotipima, rodno uvjetovanom nasilju te zdravom izražavanju osjećaja i zdravim ljubavnim odnosima.

Dio vremena ovog kampa bio je rezerviran za grupni posjet Muzeju Međimurja te slobodno vrijeme tijekom kojeg su se sudionici i sudionice te edukatori i edukatorice dodatno upoznavali igrajući zajedno različite sportske i društvene igre.

Posljednji dan kampa bio je posvećen osmišljavanju aktivnosti za uvođenje promjena u zajednici temeljem stečenog znanja i iskustava polaznika i polaznica kampa, a koje će se provoditi kao dio već oformljenog kluba “Budi muško”, koji djeluje u sklopu Učeničkog doma. Mladi su prepoznali određene zarišne točke na koje bi usmjerili svoje djelovanje u čemu će ih nastaviti voditi stručne suradnice škole i doma pedagoginja Anja Zadravec Jančikić te psihologinja Andreja Bratinšćak.

Ovaj kamp proveden je kao dio projekta “Reagiraj ljudski”, koji je financijski podržao Središnji državni ured za demografiju i mlade.