VIJESTI

Proveli smo trening za edukatore_ice za rad s mladima

11/3/2024

Održali smo trening za edukatore_ice od 26. do 28. veljače 2024. godine, okupivši 10 sudionica. Ovaj intenzivni program osposobio je sudionice za rad s mladima koristeći rodno transformativni pristup u sklopu edukativnog programa Programa Y – Mladi – Inovativni pristup prevenciji rodno uvjetovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova.

Kroz dva i pol dana intenzivnog rada, sudionice su prošle kroz niz interaktivnih radionica i grupnih diskusija, usredotočenih na koncept roda, rodnih stereotipa i normi te rodno uvjetovanog nasilja. Dodatno, fokusirali smo se na razvoj vještina grupnog rada i facilitacije.

Sigurno okruženje koje smo osigurali omogućilo je sudionicama da pripreme i provedu vlastite edukativne radionice prema Programu Y, dobivajući povratne informacije od grupe i naših edukatora. Ovaj trening ne samo da je obogatio njihova znanja i vještine, već im je pružio alate i samopouzdanje za učinkovito djelovanje u radu s mladima i promicanju pozitivnih promjena u društvu.

Ovaj trening proveden je kao dio projekta Reagiraj ljudski kojeg je financijski podržao Središnji državni ured za demografiju i mlade te Grad Zagreb.