VIJESTI

Edukacija za rodno transformativni rad s mladima

16/1/2024

Status M organizira edukaciju za mlade edukatore_ice u području prevencije nasilja među djecom i mladima koristeći rodno transformativni pristup. Edukacija će se održati u Zagrebu u trajanju od dva i pol dana i to od 29. do 31. 1. 2024.

Sudionici_ce će se kroz trening upoznati_e s metodama i alatima edukativnog programa Program Y – Mladi – Inovativni pristupi prevenciji rodno uvjetovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova mladića i djevojaka, priručnika za edukatore_ice u srednjim školama i osobe koje rade s mladima. Program Y fokusira se na rješavanje pitanja nasilja, rodne neravnopravnosti i praksi štetnih po zdravlje u svakodnevnom životu mladića i djevojaka.

Edukacija je namijenjena studentima_icama pedagogije, socijalnog rada, psihologije, edukacije i rehabilitacije te srodnih struka, te svim radnicima_cama s mladima i drugim mladim osobama zainteresirani za rad s mladima na temama rodne ravnopravnosti, nenasilja, zdravih životnih stilova i inkluzije.

Prijave se primaju preko obrasca do 22. 1. 2024.

Edukacija se provodi u sklopu projekta Reagiraj ljudski kojeg je financijski podržao Središnji državni ured za demografiju i mlade te Grad Zagreb.