VIJESTI

Muški vikend na Sljemenu

16/1/2024

Status M organizira Muški vikend koji će se održati na Sljemenu, u Tomislavovom domu od 16. do 18. 2. 2024.

Muški vikend je rezidencijalni dvodnevni trening namijenjen mladim muškarcima koji razmišljaju o tome kako mogu doprinijeti izgradnji nenasilnog, inkluzivnog i pravednog društva. Tijekom vikenda sudionici će imati prilike razgovarati o maskulinitetima, rodu, rodnim normma i stereotipima te nasilju, i doznati kako je sve to povezano te što mogu učiniti da spriječe rodno uvjetovano nasilje. Otvorit će se prostor za razgovor o društvenim strukturama, ali i osobnim iskustvima, uz interaktivne metode rada i puno prostora za razmišljanje i dijeljenje priča.

Sudionicima će se pružiti različiti alati za osvještavanje, informiranje i inspiraciju kako bi postali aktivni saveznici u borbi protiv nasilja, a nakon treninga, svaki polaznik imat će priliku organizirati intervenciju ili akciju u vlastitoj zajednici s ciljem doprinosa borbi protiv rodno uvjetovanog nasilja te promociji rodne pravde.

Muški vikend započinje u petak, 16. 2. u kasnim popodnevnim satima te traje do ručka u nedjelju 18. 2.

Prijave se primaju preko obrasca do 6. 2. 2024., a broj sudionika je ograničen.

Provodi se kao dio projekta MenShare koji je financijski podržao Grad Zagreb te su svi troškovi sudjelovanja (uključujući smještaj i hranu), osim troškova prijevoza na i sa treninga, u potpunosti pokriveni.