VIJESTI

Reagirali smo ljudski i organizirali edukaciju

16/5/2023

Organizirali smo edukaciju za stručnjake_inje za rad s mladima u području prevencije nasilja i poticanja rodne ravnopravnosti. Aktivnost je bila namijenjena stručnjacima i stručnjakinjama koji rade s mladima te su stekli titlulu kao što je socijalni_a radnik_ca, socijalni_a pedagog_inja, pedagog_inja, psiholog_inja ili tituli iz srodnih struka. Osposobljavanje se održalo u Zagrebu u trajanju od 2 dana, od 10. do 11. svibnja 2023. godine.

Sudionici_e su imali_e priliku bolje upoznati naš rad unutar Programa Y- Mladi- Inovativni pristupi prevenciji rodno uvjetovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova mladića i djevojaka.  Metodologija i alati programa Y verificirani su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanje te za cilj imaju izgradnju rodno ravnopravnih stavova mladića i djevojaka, poticanje nenasilja te stjecanje važnih životnih vještina mladih u periodu njihova prelaska u doba rane zrelosti. Osposobljavanje su vodili edukatori Stipe Nogalo i Ivan Goletić.

Ova aktivnost organizirala se unutar projekta Reagiraj ljudski kojeg je financijski podržao Središnji državni ured za demografiju I mlade. Cilj projekta je smanjiti nasilna, štetna, rizična i kriminalna ponašanja mladih, provedbom dviju vrsta aktivnosti: edukacijom mladih i edukacijom stručnjaka koji rade s mladima.